فهرست بستن

لهستان

آشنایی با لهستان

قبل از مهاجرت به لهستان توصیه میکنیم با شرایط زندگی و فرهنگ مردم لهستان آشنا شوید و از بازار کار، آب و هوا و

نظام آموزشی این کشور اطلاعات لازم را کسب نمایید

توصیه میکنم سرعت توسعه و پیشرفت لهستان و جایگاه این کشور در اقتصاد دنیا رو بیشتر بشناسید

کشور لهستان یکی از 5 کشور برتر اتحادیه اروپا در سرعت توسعه اقتصادی است و پایین ترین نرخ بیکاری را در اتحادیه

اروپا به خود اختصاص داده است

با اینکه ما شاید لهستان را کمتر از سایر کشورهای اروپایی بشناسیم اما از نظر پویایی اقتصادی طبق آمار جهانی بالاتر

از نروژ، دانمارک، فنلاند، اتریش، بلژیک و ایرلند قرار دارد

مهمتر از همه جز معدود کشورهایی عضو اتحادیه اروپاست که خوشبختانه تا به این لحظه شرایط آسانی برای مهاجرت

غیر اروپایی ها را در نظر گرفته است

از نظر رفاه زندگی نیز به دلیل پایین بودن هزینه زندگی در لهستان، مردم این کشور زندگی مرفه ای را تجربه میکنند

کشور لهستان از سال 4002 با عضویت در اتحادیه اروپا رشد چشمگیری از نظر اقتصادی داشته است، نرخ افراد شاغل

بیش از 69 درصدی در سال 4002 و تولید ناخالص داخلی 550 میلیارد دلاری این کشور در همین سال نمایانگر آینده

روشن این کشور در قلب اتحادیه اروپاست

اما چگونه و با چه شرایطی میتوان به لهستان مهاجرت کرد. شرایط مهاجرت به لهستان چیست؟ و چگونه میتوان اقامت و

شهروندی این کشور را بدست آورد؟

 

شرایط مورد نیاز کار در لهستان برای استخدام

برای اینکه بتوانید در لهستان کار کنید و فرصت استخدامی برای شما فراهم شود میبایست شرایط زیر را داشته باشید : 1. داشتن مدرک تحصیلی حداقل کارشناسی و یا مدرک بین المللی در رشته خاص

  1. سن حداکثر 55 سال
  2. توانایی مکالمه به زبان انگلیسی )یا رسیدین به این سطح حداکثر طی 8 ماه(
  3. سلامت کامل جسمانی

 

مزایای کار در لهستان :

شروع کار در لهستان مزایای زیادی را میتوانید اخذ نمایید :  اخذ اقامت خانوادگی کشور لهستان

 مکالمه به زبان انگلیسی

 تحصیل رایگان فرزندان

 هزینه پایین اجاره مسکن و مخارج زندگی

 اجازه عبور و مرور در کشورهای عضو اتحادیه اروپا مانند آلمان، هلند، سوئد و …  اجازه کار در کشورهای عضو اتحادیه پس از اخذ اقامت لهستان

در چه مشاغلی استخدام خواهید شد

الویت استخدام شما در گام اول در مشاغل مرتبط، یا مهارت مرتبط با شماست، اما از آنجایی که امکان عقد قرارداد در

رشته های مزتبط وجود نداشته باشد با در نظر گرفتن این موضوع که الویت اخذ اقامت لهستان خواهد بود نهایتا در

مشاغل عمومی قرارداد کار عقد میگردد

اولویت پذیرش نیروی کار خارجی با افرادیست که بتوانند کمبود نیروی کار این کشور را تامین نمایند، اما جای

نگرانی نیست اگر شما مهارتی خارج از لیست مشاغل داشته باشید امکان مهاجرت شما از طریق مشاغل جنرال به

احتمال خیلی زیاد مهیا خواهد بود

حقوق و دستمزد

هر ساله میانگین حقوق و دستمزد برای کار در لهستان در حال افزایش است و در حال حاضر میانگین حقوق دستمزد

بصورت میانگین حدود 0222 الی 0022 یورو در ماه میباشد. از آنجایی که هزینه های زندگی در این کشور نسبتا

پایینتر از کشورهای اروپایی است لذا سطح درآمد به آسانی پاسخگوی مخارج زندگی میباشد.

 

اخذ اقامت و شهروندی لهستان از طریق ویزای کار

پس از عقد قرارداد کار و شروع به کار شما در لهستان اقامت یکساله شما صادر خواهد شد و در سالهای بعدی نوع

اقامت به سه ساله و سپس اقامت دائم تبدیل میگردد. پس از اینکه مجموعه زمان اقامت شما در لهستان به 5 سال برسد

شهروندی و پاسپورت لهستانی اهدا میگردد . با داشتن اسپورت لهستانی میتوانید آزادانه در سراسر اتحادیه اروپا شروع بهکار وزندگی نمایید و بدون اخد ویزا به

اکثر کشورهای غربی سفر کاری و توریستی داشته باشید

 

در این مقاله ابتدا به جامعه، مردم و زندگی در لهستان خواهیم پرداخت و سعی شده همه ی مواردی که یک شخص

پیش از ورود به لهستان نیاز دارد که از آن اطلاع داشته باشد )مردم، فرهنگ، هزینه های زندگی، شرایط تحصیل برای

کودکان و دانشجویان، خانوده، زنان و …( تا جایی که امکان دارد توضیح داده شود و سپس در جاهایی که نیاز دیده

شد از عکس، ویدیو و منابع معتبر نیز استفاده شده است . در روز های اول مهاجرت معمولا مهاجران نگران هزینه های زندگی شان در کشور جدید و قبل از مستقر شدن و یافتن

کار مناسب هستند

در این مطلب به 8 سوال مهم پاسخ داده شده است :

  1. آنچه باید درباره لهستان بدانیم . 2
  2. . مردم لهستان چگونه اند؟
  3. بازار کار و استخدام در لهستان چگونه است؟
  4. اقتصاد لهستان در چه جایگاهی قرار دارد؟
  5. کدام شهرهای لهستان برای زندگی مناسب اند؟
  6. هزینه های زندگی در لهستان چگونه است؟
  7. مزایا و مشکلات زندگی در لهستان؟
  8. آیا به دانستن زبان لهستانی نیاز داریم؟

آشنایی با شرایط زندگی در لهستان

  1. آنچه باید درباره لهستان بدانید

لهستان کجاست؟

لهستان کشوری است مرکز اروپا که در همسایگی از طرف شمال به دریای بالتیک و سوئد، غرب با آلمان، از جنوب

غربی با جمهوری چک، از جنوب با اسلواکی، از جنوب شرقی با اوکراین و از شرق با بلاروس، لیتوانی و روسیه قرار

دارد بعنوان قلب و شاهراه ارتباط شرق و غرب اروپا شناخته میشود

آب و هوای لهستان

لهستان دارای زمستان های سرد )اما نه خیلی سرد( و نسبتا طولانی تر به فصل گرما است. از نظر زیبایی لهستان در

فصل بهار و تابستان بسیار مثال زدنی است و اگر وقت کافی داشته باشید از هر نوع ورزش تابستانه، زمستانه و آبی

میتوانید در طول سال استفاده کنید

لهستان قلب تپنده تاریخ اروپا

لهستان، مخصوصا شهر کراکوف به عروس شهرهای لهستان و شهر قلعه ها و بناهای تاریخی بیشماری است. کشور لهستان

دارای آثار ثبت شده ی زیادی بعنوان میراث جهانی در سازمان یونسکو میباشد.

 

مردم لهستان چگونه اند؟

مردم لهستان برخلاف بعضی کشورهای همسایه خود، مردمانی بسیار خونگرم هستند و تقریبا همه ی افرادی که تا به

امروز به این کشور سفر داشته اند و یا در آن زندگی میکنند با هیچگونه رفتار نژادپرستانه مواجه نشده اند

در اروپا کشور لهستان به عنوان یکی از مذهبی ترین کشورها شناخته میشود هر چند نسل جدید چندان به والدین

خودشان از این بابت شباهت ندارند اما از نظر دینی آدم خوبی بودن بسیار در خانواده ها مسئله مهمی است . روابط خانوادگی و دور هم بودن یکی از آندسته سنت های لهستان است که بیشتر به کشورهای شرقی شباهت دارد تا

غرب و همچنان خانواده ها به حفظ اصالت و میراث خانوادگی خود پایبندند

آرامش در زندگی لهستانی بوضوح قابل مشاهده است و شما اگر در خیابان و پارکی در این کشور قدم بزنید بیشتر

متوجه خواهید شد که مردم به مطالعه، شطرنج و ورزش بیشتر از خرید کردن اهمیت میدهند

دختران و زنان لهستانی نیز به زندگی مشترک معمولا بعنوان فرهنگ قالب وفادارند و بهمراه خانواده بودن و آشپزی

در بین زنان این کشور بیشتر از خرید غذای آماده جایگاه خود را دارد.

 

بازار کار و استخدام در لهستان چگونه است ؟

بازار کار لهستان طی 5 سال اخیر یکی از شکوفاترین سالهای تاریخ خود را در حال سپری کردن است و همانطور که در

تصویر زیر میبینید نرخ بیکاری از سال 0205 تا به اکنون از 02 درصد به 0.5 درصد یعنی نرخی پایینتر از کشورهای

آلمان و سوئد رسیده است. دلیل عمده ی این رشد سیاست های جدید دولت این کشور برای جذب شرکت های بین

المللی به انتقال دفاتر و شعبات خود به این کشور و حمایت از صنعت داخلی و قشر دانشگاهی به حضور در فعالیت های

استات آپی و انرژی های نو بوده است.

 

ارزانترین شهرها در لهستان

انتخاب شهر محل کار و زندگی در لهستان تاثیر قابل توجه ای بر پس انداز و همچنین میزان درآمد ماهیانه شما خواهد

داشت . نکته 4 ) هر چند هزینه زندگی در بعضی شهرها مثل ورشو و کراکوف نسبت به سایر شهرها بالاتر است اما میزان درآمد

در لهستان در این شهرها نسبت به سایر شهرها نیز قابل قبول تر است

لیست گرانترین شهرها در لهستان در مجموع میانگین هزینه زندگی از 022 امتیاز

 

هزینه تحصیل در لهستان

یکی از مسائل مهم برای مهاجران معمولا پرداخت هزینه شهریه مدرسه فرزندان است، خوشبختانه مدارس در این

کشور نه تنها برای شهروندان بلکه مهاجران نیز رایگان است و علاوه بر این مدارس از دوره ابتدایی )دبستان( به

دو زبان لهستانی و انگلیسی نیز تدریس میکنند

بصورت کلی لهستان برای افرادی که نمیتوانند و یا نمیخواهند با هزینه زیاد مهاجرت کنند مخصوصا برای اخذ

شهروندی در کشورهای با هزینه بالا در اتحادیه اروپا، کشور لهستان همچون دروازه ای برای متقاضیان خود عمل

میکند.

 

مهاجرت کاری به لهستان

در یک دهه اخیر لهستان توان تامین نیروهای کاری متخصص خود را از طریق فارغ التحصیلان دانشگاه در کشور خود

ندارد و دلیل آن رشد سریع بازار کار و صنعت این کشور است

شرکت های نیز در این کشور برای تامین نیروی کار با اعلام مشاغل مورد نیاز ، آغاز به استخدام نیروی کار خارجی

نموده اند

برای تبعه غیر اروپایی کمی متفاوت از شهروندان اتحادیه اروپا است

داشتن تجربه کاری، مدرک مرتبط و توانایی مناسب به زبان انگلیسی از پیش شرطها است.

 

شرکت های بین المللی در لهستان

برای نمونه میتوان به: دپارتمان تحقیق و توسعه شرکت سامسونگ، شرکت پروکتر اند گمبل، خدمات مالی شرکت) بی ام

و(

و … تنها بخش کوچکی از شرکت هایی هستند که در سالهای اخیر وارد این کشور شده اند

کاریابی بین المللی مهاجران خوش آتیه بصورت تخصصی و تضمینی اقدام به اعزام نیروی کار متخصص به لهستان در

کوتاهترین زمان ممکن مینماید. میتوانید در این زمینه با کارشناس مهاجرت لهستان تماس بگیرید.

 

اجازه کار در کل کشورهای اتحادیه اروپا

از آنجایی که شروع کار شما در لهستان مصادف خواهد شد با دریافت حق اقامت لهستان، میتوانید با این حق اقامت

آزادانه در هر یک از کشورهای اتحادیه اروپا )آلمان، فرانسه، هلند، سوئد و …( بدنبال کار بگردید و اقامت آن کشور

را بدست آورید.

 

مشاغل مورد نیاز کشور لهستان :

لهستان در سال جدید برای تامین کمبود نیروی متخصص خود لیست مشاغل مورد نیاز خود را

بروزرسانی کرده است. معمولا این لیست شامل مشاغل و مهارتهایی میشود که شرکتهای مستقر در این کشور نمی

توانند نیروی کار متخصص خود را از آن تامین کنند

11

مواجهه با کمبود نیروی کار متخصص به این شکل باعث شده حقوق و مزایای افراد متخصصی که قصد کار در لهستان را

دارند رقم بالایی باشد، با در نظر گرفتن هزینه زندگی در لهستان که رقم پایینی نیز میباشد فرصت مناسبی را برای

شهروندان غیر اروپایی برای اخذ اقامت این کشور و تبدیل شدن به شهروند اتحادیه اروپا فراهم کرده است.

 

لیست مشاغل مورد نیاز لهستان

حداقل مدرک تحصیلی برای مشاغل مورد نیاز لهستان، کاردانی و کارشناسی و یا داشتن مدرک بین المللی معتبر

مرتبط با یکی از حرفه های ذیل است : 1. مهندس شبکه های کامپیوتری IT 2. مهندس نرم افزار و برنامه نویس کامپیوتر Software Engineer and programmer 3. مهندس فناوری اطلاعات و ارتباطات )مخابرات( ICT 4. مهندسین ساختمان )عمران و معماری(

  1. کلیه علوم تکنولوژی، مهندسی و ریاضیات
  2. پزشک عمومی، پزشک متخصص و دندانپزشک
  3. پرستار و فارغ التحصیلان رشته مامایی
  4. مدیر )پروژه، مالی، بازرگانی، تولید، اداری و …(
  5. سایر رشته ها )بررسی توسط کارشناس کاریابی لهستان(

 

انتظار نداشته باشید در بدو ورود حقوق و دستمزد زیر بشما پرداخت گردد

درآمد کاری در لهستان بصورت سالیانه و بر اساس تجربه کاری افزایش میابد

لیست زیر میانگین حقوق ماهیانه دسته بندی مشاغل در لهستان را نشان میدهد که از سال دوم قابل پرداخت است :

12

زلوتی حوزه مدیریت، بیزینس و کسب و کار 8600 0000 یورو

زلوتی حوزه درمان و پزشکی 10801 0000 یورو /

زلوتی / صنعت ساخت و 4482 0048 یورو

حوزه ICT, IT زلوتی / و کامپیوتر 8379 0000 یورو

زلوتی / صنعت تجارت 4392 0000 یورو

زلوتی / پذیرایی، میزبانی، گردشگری و هتلداری 3414 404 یورو

زلوتی / امور اداری 3342 444 یورو

زلوتی / بخش املاک و مستغلات 4734 0000 یورو

رشته من در لیست مشاغل مورد نیاز نیست، آیا میتوانم برای کار اقدام کنم؟

در صورتی که رشته شما در بین مشاغل مورد نیاز لهستان نباشد، امکان اقدام از طریق مشاغل جنرال وجود دارد

برای این منظور می بایست در یک حرفه غیر مرتبط بمدت یکسال استخدام و مشغول بکار شوید، پس از طی این مدت و

اخذ اقامت میتوانید بصورت مستقل برای کارهای بهتر درخواست دهید.

 

اخذ اقامت لهستان

از طریق پرداخت مالیات شرکت ثبت شده

: یکی دیگر از روش های سریع و ارزان برای مهاجرت به لهستان بهمراه خانواده، پرداخت مالیات برای شرکتی است که

ما برای شما ثبت میکنیم

نیازی نیست که این شرکت حتما فعالیت خاصی داشته باشد و یا بصورت جدی مشغول بکار باشد زیرا پرداخت مالیات

جزئی بصورت ماهیانه) حدود 082 یورو در ماه ( تا 2 ماه اقامت این کشور و اجازه یافتن کار مناسب و استخدام شدن

را برایتان فراهم میکند

حال شما میتوانید روند پرداخت مالیات را متوقف و مشغول بکار شوید

برنامه ثبت شرکت چه از نظر هزینه و چه از نظر سرعت اخذ اقامت و مهاجرت به لهستان برای شما حتی اگر سرمایه

چندانی ندارید بسیار مقرون به صرفه خواهد بود.

 

کارت ” تی آر سی ” چیست ؟

emporary esidency ard اگر مایل به تمدید ویزای خود برای طولانی شدن اقامت قانونی خود در لهستان باشد. افرادی که مایل به ادامه

تحصیل در لهستان هستند معمولا تصمیم به درخواست کارت اقامت موقت می کنند

  • خارجیانی که قصد دارند در لهستان برای مدت بیش از 3 ماه اقامت داشته باشند ممکن است برای کارت اقامت

موقت در لهستان درخواست دهند. اجازه اقامت موقت به مدت حداکثر 3 سال اعطا می شود. با این حال، اگر

اقامت کوتاه مدت به موجب مبنای درخواست اعمال شود، مدت اعتبار مجوز ممکن است کوتاهتر باشد . توجه: اجازه اقامت موقت به طور خودکار طولانی نیست. اگر خارجی می خواهد اقامت وی در لهستان را طولانی

کند، او باید برای مجوز جدید درخواست کند . تبصره: خارجی باید لهستان را قبل از انقضای مجوز اقامت موقت ترک کند، مگر اینکه او یک مدارک معتبر دیگر را

مجاز بداند که به طور قانونی اقامت در لهستان )مثلا اجازه اقامت موقت، اجازه اقامت دائم یا مجوز اقامت اروپا( . روش قانونی برای اقامت موقت در اداره صدور بیسوادی دفتر ویلایی در منطقه ای که خارج از آن ساکن است،

انجام می شود . گرفتن ویزا معمولا اولین گام برای قانونی بودن اقامت شما در لهستان است، اما تمدید آن دشوار است بنابراین، هنگامی که تاریخ انقضاء

ویزا در حال نزدیک شدن است، خارجیانی که مایل به اقامت در آن بیش از 0 ماه هستند، برای درخواست کارت اقامت موقت درخواست

می کنند. این سند اجازه می دهد تا آنها حداکثر 0 سال در لهستان اقامت داشته باشند )طول دوره به شرایط خاص بستگی دارد( و می

تواند در صورت لزوم تمدید شود. همچنین اجازه می دهد تا شما را به بازدید از دیگر کشورهای شنگن برای اهداف گردشگری – تا 72

روز در نیم سال است.

. • هر خارجی که مایل به اخذ اقامت موقت در لهستان باشد، باید زمینه را برای اقامت خود در کشور فراهم کند. دلایل مختلفی برای

انتخاب وجود دارد و مهم است که براساس آن درست باشد. در اینجا لیستی از رایج ترین زمینه های درخواست می شود : • شروع یا ادامه کار در لهستان؛

  • کار به عنوان یک کارمند بسیار ماهر )کارت آبی(؛
  • کار به عنوان نماینده یک شرکت خارجی؛
  • شروع کسب و کار در لهستان؛
  • پیگیری مطالعات آموزش عالی در لهستان )و همچنین دوره های زبان قبل از مطالعات(؛
  • پژوهش علمی در لهستان؛
  • بازدید از اقوام توسط یکی از اعضای خانواده لهستانی یا یکی از اعضای خانواده خارجی؛
  • قربانی قاچاق انسان؛
  • قصد پیوستن به یک عضو خانواده که ملیت اتحادیه اروپارا دارد؛
  • داشتن یک فرزند کوچک از فردی که در لهستان به دلیل ویزای ملی یا کارت اقامت در کشور اقامت داشته باشد، در صورتی که فرزند

در طول مدت اعتبار سند متولد شود؛

  • داشتن یک فرزند کوچک از یک خارجی که از یک شهروند لهستانی متاهل بوده و دارای اجازه اقامت موقت برای یک عضو خانواده

شهروندی لهستان است؛.